#laflama

Emre Gökşin: Branchsight ile Lokal Pazarlama Süreçlerine Öncülük Ediyoruz

Branchsight ve Dijital Fakülte gibi girişimleriyle dijital pazarlama sektöründe sıkça adından söz ettiren Emre Gökşin işe lokal pazarlama üzerine konuştuk. Branchsight’ın hikayesini dinlemek ve lokal pazarlama hakkında önemli bilgiler edinmek için röportajımızı inceleyebilirsiniz.
1627661422754

Yusuf Esen

13/03/2025 - 3 dakikalık okuma

Emre Gökşin kimdir?

Merhabalar 👋

Dijital pazarlama alanında 12 yıl boyunca lokal ve global şirketlerde önemli tecrübeler edindim. Kariyerim boyunca dijital pazarlama alanında içerikler üretmeye çalıştım. “Dijital Pazarlama Temelleri” adlı kitabım şu an 7. baskısında. Udemy’deki dijital pazarlama kursumu 16K’dan fazla öğrenci satın aldı. Kurumsal hayatımdan sonra dijital pazarlama dikeyinde danışmanlık ve eğitim hizmeti veren Dijital Fakülte’yi kurdum.  3 yıllık bu deneyimim sonrasında da çok lokasyonlu markalar için özelleştirilmiş dijital pazarlama platformu olan Branchsight’ı kurdum.

Sizden Branchsight’ın kuruluş hikayesini dinleyebilir miyiz?

Branchsight’ı kurmadan önce büyük markaların franchise ve bayi ağlarının dijital pazarlamada zorlandığını fark ettim. Her bayinin kendi dijital pazarlama süreçlerini yönetmesi gerekiyordu ve bu kontrolsüz, verimsiz ve düzensiz bir duruma neden oluyordu. Bu sorunu çözmek için franchise ve çok lokasyonlu markalara özel bir dijital pazarlama platformu geliştirmeye karar verdim.

Başlangıçta Türkiye’de büyük markalarla çalışarak süreci test ettik. Alarko, Toshiba ve Michelin gibi markalarla başarılı projeler gerçekleştirdik. Tamamen self-servis çalışan ve çok lokasyonlu işletmelere dijital pazarlama imkanı sunan bir platform oluşturduk.

Çok lokasyonlu markalar için sunduğunuz çözümleri biraz detaylandırabilir ve birkaç örnek ile paylaşabilir misiniz?

Çok lokasyonlu markalar için iki farklı modülümüz var:

Dijital Bayim Modülü: Bu modül ile bayilerin kendi lokal reklamlarını oluşturabileceği teknolojiyi sağlıyoruz. Facebook, Instagram ve Google Ads gibi platformlarda reklamlarını yönetmelerine imkan tanıyoruz. Örneğin bir Michelin bayisinin Meta hesaplarını Dijital Bayim’e entegre ediyoruz. Sonrasında bayi onun için hazırlanmış görseli seçip 10 saniyede bulunduğu bölgede instagram reklamlarını aktive edebiliyor.

Dynamic Location Ads Modülü:  Marka, kendi dijital pazarlama hesapları üzerinden tüm lokasyonlar için reklamları merkezi olarak yönetebiliyor. Lokasyon bazlı dinamik reklamlar oluşturuyoruz. Örneğin bir markanın instagram hesabını Dynamic Location Ads’e entegre ettiğimizde 300 bayisi için aynı zamanda hem reklam içeriklerini oluşturuyor hem de her bayinin bulunduğu kendi bölgesinde otomatik olarak reklamları aktive ediliyor.

Çok lokasyonlu markaların dijital pazarlama stratejileri tek lokasyonlu ya da online markalara göre nasıl farklılık gösteriyor?

En büyük fark ölçekleme ve lokalizasyon. Tek lokasyonlu bir marka, tüm bütçesiyle genel bir pazarlama mesajı kullanarak tüm ülkeyi hedefler.  Çok lokasyonlu markalar her lokasyonu için ayrı ayrı hedefleme yaparken aynı zamanda her lokasyon için reklam görsellerini lokalize eder. Bütçe yönetimi özelinde tek lokasyonlu markalar için tek bir bütçe yönetimi yeterli olabilir ama çok lokasyonlu markalar her lokasyonun performansını ayrı ayrı analiz etmek zorunda.

Branchsight tam da bu noktada devreye girerek ölçeklenebilir ve optimize edilmiş reklam yönetimi sağlıyor.

İşinizde yapay zeka teknolojisini nasıl kullanıyorsunuz?

Branchsight’ta yapay zekayı üç ana alanda kullanıyoruz:

  1. Reklam Optimizasyonu: Hangi görsellerin ve metinlerin daha iyi performans gösterdiğini analiz ederek önerilerde bulunuyoruz.
  2. Görsel Üretimi: Bayilere özel, marka kimliğine uygun sosyal medya görselleri oluşturuyoruz.
  3. Otomatik İçerik Önerileri: Bayilerin bulunduğu bölgeye özel reklam mesajlarını ve görsellerini öneriyoruz

Branchsight’ın geleceği ile ilgili hedefleriniz nedir? Yeni özellikler üzerinde çalışıyor musunuz?

Evet, yeni özellikler ve genişleme planlarımız var. 🚀 Özellikle bayilerin kendi içeriklerini yaratabildiği daha özgür bir alan sunmak istiyoruz. Yapay zeka destekli sistemimizle, elimizdeki veri setini en iyi şekilde anlamlandırarak bayilere en iyi performansı sağlayacak önerileri sunacağız.

Branchsight olarak 2025 yılı için belirlediğiniz ana hedefler nelerdir?

KOBİ’lerin dijital farkındalığını artırarak daha bilinçli hale gelmelerini sağlamak istiyoruz. Yapay zeka destekli çözümlerle hem genel müdürlüklerin hem de bayilerin dijital süreçlerini kolaylaştırarak işlerini büyütmelerine yardımcı olmak en büyük önceliklerimizden biri. Ayrıca lokal pazarlamanın önemini vurgulayıp bu alanda sektöre yön vermeyi hedefliyoruz. Büyüme aşamasında global pazarda self-service modelimizi yaygınlaştırarak daha fazla işletmeye ulaşmayı ve büyümemizi hızlandırmayı planlıyoruz.

Yorumlar

Bu makaleye ait henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan sen ol!

Yorum Yaz

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları

İçindekiler