Etkileşimli İçerik (Interactive Content)

Etkileşimli içerik; izleyicilerin, dinleyicilerin ya da okuyucuların bir içeriği izlemenin veya okumanın ötesinde ona aktif biçimde katılımlarını sağlayan bir içerik türüdür.

Etkileşimli İçerik (Interactive Content)

Etkileşimli içerik; izleyicilerin, dinleyicilerin ya da okuyucuların bir içeriği izlemenin veya okumanın ötesinde ona aktif biçimde katılımlarını sağlayan bir içerik türüdür. Bu içerik türü dijital pazarlamada büyük ya da küçük markalar tarafından sıklıkla kullanılır. Online yarışmalar, değerlendirme anketleri, kişilik testleri, infografikler, e-kitaplar ve oyunlar etkileşimli içerik denildiğinde ilk akla gelenlerden bazıları. Peki etkileşimli içerik neden bu kadar çok kullanılıyor? Content Marketin Institude (CMI), yani İçerik Pazarlaması Kurumu tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre 5 içerik pazarlamacısından 4 tanesi, kullandığı içerik pazarlaması yöntemini etkileşimli içeriklerle birleştirdiğinde mesajın kullanıcının aklında daha uzun süre kaldığını belirtmiş. Kullanıcı tarafından bakıldığında da durum benzer. Katılımcıların yarısından fazlası interaktif içeriklerin diğer içerik türlerini tekrar biçimlendirerek daha çok tüketilebilir hale getirdiğini vurgulamış. Kısacası etkileşimli içerik üretmek markalar açısından çok daha avantajlı.

Etkileşimli içerikler, kullanıcıları hemen yakalamayı başaran içeriklerden. Dijital platformlardaki dikkat süresinin 8 saniye olduğu düşünülürse, kullanıcınıza sunacağınız içeriğin albenisi yüksek ve ilgi çekici olması şart. Geleneksel içerik türleri yerine etkileşimli içeriklere yöneldiğinizde marka imajınızı yenileyerek yükseltme şansınız artar. Rakiplerinizden farklılaşacağınız bir yol sunan etkileşimli içerikler mevcut içerikleri yeniden şekillendirmek için de pekâlâ kullanılabilir. Örneğin yeni araçlar edinerek elinizdeki hesaplamaları, ürün görsellerini ya da videoları etkileşimli içerikler haline dönüştürebilir, kullanıcıları kendinize bağlayabilirsiniz. Zira içerikler söz konusu olduğunda yaratıcı ve yenilikçi davranmak hem rakiplerden bir adım önde olabilmek hem de kullanıcıların gözünde değer yaratmak adında oldukça faydalı. Tabi bu içerikleri yaratırken göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalara da dikkat etmek gerekir. Bunlardan ilki web sitenizin açılma hızı. Ana sayfanın açılma hızı ne kadar iyiyse, kullanıcının etkileşimli içeriği görme ve ona katılma şansı da o derece artacaktır. Ayrıca açılan sayfalardaki metin dilinin ağdalı söylemlerden uzak yalın bir dile sahip olması da kullanıcı deneyimi bakımından ideal. Bununla beraber, sitede gösterilen etkileşimli içerikler; sitede yer alan tüm diğer ürün, hizmet, görsel veya video çeşitleri gibi hedef kitlenin ilgileneceği konulardan oluşturulmalı. Son olarak kullanıcınıza sunacağınız etkileşimli içeriklerde dengeli dozda mizah bulundurmanızda fayda var. Ülke veya dünya gündemine göre ayarlanabilecek bu konu, her içerikte olmasa da belli aralıkla tekrarlandığında kullanıcıyı markaya çekmek açısından faydalı olabilir.

Sözlükte Keşfet

Hedef Pazar (Target Market)

Hedef pazar, bir firmanın ürünlerini veya hizmetlerini sunmayı planladığı tüketici segmentini anlatır.

Sayfa Gösterimi (Page View)

Sayfa gösterimi (Page View), internet kullanıcılarının web sitenizdeki sayfaları gezmesi ve gün içerisinde...

Unicorn

Girişim, yani “startup” dünyasının önemli terimlerinden biri olarak Unicorn, bir işletme ya da...

Bulut Sunucu (Cloud Server)

Bulut sunucular, veri ve dosya depolama işlemlerinin birçok noktadan esnek bir biçimde gerçekleştirilmesi...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları