Teknik SEO

SEO Analizlerinde En Çok Kullanılan 15 Chrome Eklentisi

Google Chrome eklentileri, SEO araştırmasını ve analizini yaparken aynı işleri pek çok kez tekrarlamamız gerektiğinde bize kolaylık sağlar. Bunu yaparken daha pratik ve işimizi kolaylaştıracak çözümler olduğunu biliyor muydunuz? Google Chrome zamanınızı daha verimli kullanmanızı sağlayacak çok sayıda tarayıcı eklentisine (extension) sahip… Sıkça kullanacağınız 15 Google Chrome eklentisinin detaylı incelemesi bu yazımızda!
PhotoFunia-1662627558 (2)

Hayriye Yıldız

25/10/2022 - 16 dakikalık okuma

Dünyanın en popüler tarayıcısı olan Google Chrome, 2021 yılında yapılan araştırmaya göre 3.3 milyara yakın kullanıcı sayısı ile neredeyse dünya nüfusunun yarısının kullandığı web tarayıcısıdır. Google Chrome ile ilgili en iyi şey, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli dinamik olması, üretkenliği, güvenilirliğidir.  Ve tabii ki hayatımızı kolaylaştıran birçok eklentiye sahip olmasıdır. Chrome’un sahip olduğu eklenti havuzunda günlük işlerimizi kolaylaştıracak binlerce uzantı bulunmaktadır. Bu uzantılardan bazıları içerik düzenleme, erişim yönetimi, sayfa hızı problemlerinin tespitinde kullanılmaktadır. Bazıları ise bağlantı oluşturma ve teknik auditlerde SEO uzmanları için hayat kurtarıcı özelliktedirler.

Peki, Google Chrome Eklentisi Nedir?

Google Chrome eklentileri, HTML, JavaScript ve CSS gibi web yazılım teknolojilerinin üzerine oluşturulan eklentilerdir. Tarama deneyiminizi iyileştirecek ufak yazılım programları olarak da adlandırmak mümkündür. Farklı fonksiyonları içerisinde barındırabilen eklentiler asıl programdan bağımsız çalışırlar.

Google Chrome Tarayıcısına Eklenti Nasıl Eklerim?

Bir eklentinin kurulumunu gerçekleştirmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken eklenti mağazasına girmek olacaktır. Google Chrome için “https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=tr” adresine giriş yapın. Burada Google Chrome için kullanılabilir olan tüm eklentileri görebilirsiniz. Eklemek istediğiniz uzantının üzerine tıklayarak inceleme sayfası içerisindeki “Chrome’a Ekle” seçeneğine tıklayın. Eklentinin kurulum işlemi hızlıca gerçekleşecektir. Geriye sadece tarayıcının sağ üst köşesinde bulunan yapboz parçasına tıklamak ve  aktifleştirmek kalıyor.

Kriko Blog olarak sizler için binlerce uzantı bulunan bu eklenti havuzundan çok sayıda SEO uzantısını test ettik ve en kullanışlı olan 15 eklentiyi detayları ile birlikte listeledik.

Google PageSpeed Insights API Eklentisi

Google, sıralamada en önem verdiği konulardan birinin sayfanın hızı olduğunu pek çok kez açıklamıştır. Sayfada yapılan hız süresi iyileştirmeleri sıralamalarınızda gözle görülür değişiklik sağlamaktadır. Bu tarayıcı eklentisi masaüstü ve mobil cihazlar için canlı Google PageSeed sonuçlarını test etmenizi sağlamaktadır. Test sonuçlarında ise yüklenme hızını olumlu ve olumsuz etkileyen faktörleri detaylı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Google PageSpeed Insights API Chrome Eklentisi

Bu çizgi grafiğinde kullanılan renkler ise size sayfa hızı puanlarınız hakkında bilgi vermektedirler. Yeşil iyiyi, sarı orta düzeyi ve kırmızı zayıfı temsil eder. Raporun üst tarafında bulunan mobil ve masaüstü tercihlerinde değişiklik yaparak sayfanızın hızı ile alakalı bütün raporları kolayca ve hızlıca görüntüleyebilirsiniz.

Google PageSpeed Insights API Raporunun En Çok Kullanılan Verileri

Raporun en alt kısmında da fırsatlar ve teşhis alanı bulunmaktadır. Fırsatlar kısmı sayfanın daha hızlı yüklenmesini sağlayacak öneriler sunar. Teşhisler kısmı ise performans bilgileri hakkında detaylara yer vermektedir. Birçok kullanıcı için ise raporun en faydalı kısmı somut örnekler ve iyileştirmeler sunduğu için fırsatlar kısmı olarak değerlendirilmektedir.

Google PageSpeed Insights API chrome eklentisi

Google PageSpeed Insights API eklentisini kullanmak için tıklayın.

Redirect Path Eklentisi

Bütün web sayfası sahiplerinin en çok tedirgin olduğu hataların başında 404 hata durumu gelmektedir. Bu hata kodu kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemekle birlikte sitenin SEO’suna da zarar vermektedir. Doğru kurulmamış yönlendirmeler ve 404 kodları tarama bütçesini olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Bu hatalarla karşılaşmayı beklemek ve sonrasında bir aksiyon almak oldukça geç olabilir. Redirect Path eklentisi ise tam olarak bu noktada hayatımızı kolaylaştırıyor.

Redirect Path herhangi bir URL’in yönlendirme yolunu takip etmemizi sağlayan bir uzantıdır. Bu sayede uzantıyı kullanarak sayfalarımızın döndürdüğü durum kodlarını anlık olarak takip edebiliriz. Böylece sitemizde oluşan herhangi bir sorunu hızlıca bulabilir veya yanlış yapılandırılmış, organik sıralamamızı olumsuz etkileyebilecek yönlendirmeleri tespit edebiliriz.Google chrome Redirect Path eklentisi

Redirect Path Eklentisi Başka Hangi Verileri Verir?

Yönlendirmeleri ve hataları her sayfayı ziyaretinizde bildiren Redirect Path eklentisi, kullanıcıların her istek URL’si için  301 ve 302 yönlendirmeleri ve HTTP’den HTTPS’ye yönlendirmeleri görebilmesini sağladığı gibi, Server types, X-Robots beacon, Cookies, Caching Server IP address gibi diğer herkesin bilgi sahibi olması gereken HTTP durum kodlarını da gösterir.

Google Chrome Redirect Path eklentisi

Redirect Path eklentisini erişmek için tıklayın.

Lighthouse Eklentisi

Google Lighthouse, web sitemizin genel deneyiminden performansına kadar ve hatta hızı bile iyileştirmemize yardımcı olacak bir eklentidir. Bir URL’yi uzantıda tarattığımızda birden fazla sayfa denetimini gerçekleştirerek bize ayrıntılı bir rapor hazırlar. Bu rapor web sitemizi geliştirmek için öneriler sunmasının yanında sitemizi nasıl optimize edebileceğimiz hakkında da detaylı bilgiler sağlar. Eklenti ölçek olarak Google’ın web sayfalarının hızını ve genel kullanıcı deneyimini ölçmek için kullandığı metrikleri esas alır. Bu sayede web sitemizi Google’ın gözünden görmüş oluruz.

Eklentinin Hazırladığı 5 Ana Kategori Raporu

  • Verim,
  • Ulaşılabilirlik,
  • SEO,
  • En iyi uygulamalar,
  • Aşamalı web uygulaması şeklindedir.

Eklentiyi Chorme’unuza ekledikten sonra adres çubuğunuzda artık bir deniz feneri göreceksiniz.

google chrome Lighthouse eklentisi

Denetlemek istediğiniz her sayfa için web sayfasını ziyaret etmeniz ve bu sembole tıklayarak raporu başlatmanız yeterli olacaktır. Birkaç dakika içinde tamamlanan raporda her kategori için detaylı not ayrıntılarını görebileceksiniz.

google chrome Lighthouse eklentisi

Lighthouse eklentisine erişmek için tıklayın.

View Rendering Source Eklentisi

View Rendered Source, Google Chrome ‘un tarayıcı uyumlu olan bir uzantısıdır. Eklenti, tarayıcının bir web sayfasının orijinal HTML kodunu, çalışan bir DOM’u nasıl oluşturduğunu ve JavaScript tarafından yapılan değişiklikleri anlamamıza yardımcı olmaktadır. View Rendered Source eklentisi, içeriğimizin belirli öğelerini düzeltmek için oluşturulmuş kaynakları görüntüleme konusunda diğer eklentilere göre en iyi verileri veren eklentidir.

Tüm bunların yanında bu eklenti HTML kodunu ham sürümünde ve değiştirildiğinde bile okuyabilmektedir. Kodları satır satır okuduğumuzda, ham sürümler ile render sürümler arasındaki farkı öğrenebiliriz.

View Rendering Source ne işe yarar?

  • Title Etiketleri

Eklenti, Başlık etiketlerimizi kontrol etmemizi sağlar. Sayfanın head bölümünde bulunan “title” arama motorlarının ilk gördüğü şeydir.  Ve tıklandığında içeriğin web sayfasına götürür. Title etiketi bu yüzden önemlidir ve boş bırakılmaması gerekmektedir.

  • Meta Açıklamalar

Eklenti ile meta açıklamalarımızı da kontrol etmemiz mümkündür. Meta açıklamalar bildiğiniz üzere arama motoru sonuçlarında başlık etiketlerine eşlik ederler. Ve kısa bir özet niteliği taşırlar. Kullanıcının, sitemizin ona aradığı bilgiyi verip vermediğine karar verdiği alan olduğu için boş olmaması önemlidir ve tekrardan da kaçınılması gerekmektedir. Eklenti meta açıklama olmayan sayfalardan tekrar eden meta açıklamalara kadar bütün bilgileri bize vermektedir.

  • <h> Etiketleri

<h> etiketlerini de görüntülemenizi ve kontrol etmenizi sağlayan bu eklenti, etiketlerimizin doğru biçimlendirilip biçimlendirilmediği bilgisini de bize vermektedir.

  • Komut Dosyaları

Komut dosyaları sayfalarımıza işlevsellik eklemek için çok yararlı olsa da sayısının çok fazla olması sitemizdeki sayfaların yüklenme hızını olumsuz olarak etkileyecektir. Kullanıcıların bir sayfanın yüklenmesini bekleme ortalamaları 2-3 saniye olduğunu göz önünde bulundurun. Bu yüzden komut dosyalarının fazlalığı problem yaratabilir. View Rendering Source eklentisi ile bu komut dosyalarından hangilerinin kullanılmadığını görüntüleyebilir ve hızlıca aksiyon alabiliriz.

google chrome View Rendering Source eklentisi

View Rendering Source eklentisine erişmek için tıklayın.

SEO Pro Extension

Teknik SEO denetimleri ve içerik incelemeleri için en pratik eklentilerden biri olan SEO Pro Extension, sitemizin daha yüksek hızlara ulaşmasına ve daha iyi performans sağlamasına yardımcı olur. Eklenti bize herhangi bir web sayfasının şema, resimler, veri yapıları, başlıklar, meta-tagler, önemli web verileri ve bağlantılar dahil olmak üzere birçok bilgiyi bir arada sunar.

google chrome SEO Pro Extension eklentisi

Tüm bunların yanında kolay bir arayüze sahip olarak kullanım kolaylığı da sağlayarak menüyü gezmemizi kolaylaştırır. Ayrıca elde ettiğimiz verilerimizi de dışarıya aktarmamıza olanak sağlayarak büyük bir pratiklik sunar.

google chrome SEO Pro Extension eklentisi

SEO Pro Extension eklentisine erişmek için tıklayın.

Analytics Debugger Eklentisi

Google Analytics için hata ayıklama en önemli adımlardan biridir. Hataları ayıklamak, eğer pratik bilginiz yok ise ve neyi düzelteceğinizi bilmiyorsanız zaman zaman içinden çıkılmaz bir hal alabilmektedir. Google Analytics Debugger, bir web sayfasının Google geliştirici konsolunun, Google Analytics sunucusuna gönderdiğimiz bütün isabeti (sayfa görüntülenme, ekran görüntüleme, etkinlikler, işlemler vb.) önbelleğine kaydetmesini sağlayan bir Chrome eklentisidir.

Analytics Debugger Eklentisi Nasıl Kullanılır?

Eklentiyi kullanmak için uzantıyı yüklemeniz ve sağ üstteki adres çubuğundan etkinleştirip sayfayı yenilememiz yeterlidir.

google chrome Analytics Debugger eklentisi

Eklenti görselinin üzerinde “ON” yazısı gözüktüğünde kullanıma hazır demektir.

GA Depugger eklentisi ile, ‘console’ altında izleme kodumuzla alakalı bütün hata ve uyarı mesajlarını görüntüleyebiliriz.

google chrome Analytics Debugger eklentisi

Analytics Debugger eklentisine erişmek için tıklayın.

SEO Minion Eklentisi

SEO Minion, farklı tespitler yapmamıza olanak sağlayan ve en sık kullanılan eklentilerden biridir. En çok kullanılan işlevlerinin başında etiket görüntüleme, ‘People Also Ask’ sorularını tespit etme, bozuk bağlantıları vurgulama ve diğer eklentilerden farklı olarak içeriği farklı dillere çevirme fonksiyonlarıdır. Eklentinin otomatik uyarılar oluşturması ve bunu size iletmesi de kullanım kolaylığını fazlaca etkilemektedir. Ayrıca, altı dilde mevcut olan bir SERP yardımcı programı bulunmaktadır.

google chrome SEO Minion eklentisi

Eklentinin vurgulama bağlantıları sayesinde herhangi bir sayfadaki bütün dahili veya harici bağlantıları hızlı bir genel bakış fırsatını yakalamaktayız. bu kadar fazla işlevi bir arada sunan eklentinin bir diğer güzel özelliği ise karmaşık olmayan bir arayüz sunmasıdır.

google chrome SEO Minion eklentisi

SEO Minion eklentisine erişmek için tıklayın.

Check My Link Eklentisi

Check My Link eklentisi, benzer sonuçları veren eklentiler arasında en fazla tercih edilen ve en hızlı sonuç veren eklentidir.  Bu yüzden bu listede yer almayı hak ediyor. Bir sayfanın yarısını 10 saniyenin altında tarar. Bunun yanı sıra bu eklentiyi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği yüklenmesi hızlı olan sayfaları önce taramasıdır. Yüklenme süresi daha uzun olan sayfaları  ise sona saklar. Ayrıca bağlantısı bozuk olan sayfaların da hata kodlarını söylemesi bu eklentiyi farklı bir boyuta taşımaktadır.

Eklentiyi kullanmak için yüklemeniz ve sağ üstteki adres çubuğundan etkinleştirmeniz yeterlidir. Herhangi bir sayfayı tarattığımızda 4 başlık altında size sayfamızdaki bağlantıları gösterecektir.

google chrome Check My Link eklentisi

Bildiğimiz gibi bozuk bağlantılar SEO sıralamamızı olumsuz etkileyebilecek faktörlerden bir tanesidir. Kırık bağlantılar kullanıcı o sayfayı ziyaret ettiğinde 404 sayfalara yol açmaktadır. Kullanıcı içeriğimizin kapsadığı konulara erişmek yerine değerli hiçbir şey sunmayan bozuk bir sayfaya ulaşır. Bunu engellemek için kırık bağlantılarımızı tespit etmek önem arz etmektedir.

Check My Link Eklentisi Bize Hangi Verileri Verir?

Eklenti bize sayfamızdaki tüm bağlantı çeşitlerini gösterdiği için tespitini yapmamızı, kötü bağlantıları kaldırmamızı, güncellememizi veya değiştirmemizi sağlayacak bilgileri vererek içeriğimizi optimize etmek için gerekli tüm bilgileri sunmuş olur.

Check My Link eklentisine erişmek için tıklayın.

Image Size Info Eklentisi

Bir sitenin hızı kullanıcılar için çok büyük önem arz etmektedir. Tabii sayfa hızına değer veren sadece kullanıcılarımız değildir. Google tarayıcı botları için de sayfa hızımız önemli konulardan biridir. Bir sitenin hızını etkileyen çok fazla faktör vardır. Bunlardan bir tanesi de sitemizdeki görsellerin boyutlarıdır. Görsel optimizasyon yaparak görsellerimizin boyutlarını küçültmek ve sayfa hızımızı iyileştirmek mümkündür. Image size info eklentisi ise sitemizdeki görseller hakkında bilgi almak ve boyutlarını öğrenmek için kolaylıkla kullanabileceğimiz eklentilerin başında gelmektedir. Eklenti ile birlikte sitemizdeki görsellerin boyutlarını ve büyüklüklerini çok hızlı bir şekilde öğrenmemiz mümkündür.

Image Size Info Eklentisi Nasıl Çalışır?

Image size info, diğer eklentilerden farklı olarak adres çubuğunda listelense de çalışma fonksiyonu adres çubuğundan sağlanmamaktadır. Eklentiyi kullanmak için bilgi edinmek istediğimiz görsele gelerek sağ tıklayıp “view image” dememiz yeterlidir. Gelen bilgi ekranında görsel optimizasyon için yapmamız gerekenleri görüntüleyebiliriz.

google chrome Image Size Info eklentisi

Yukarıda herhangi bir sayfanın bir görselinden aldığımız ekran görüntüsü bulunmaktadır. Ekran görüntüsünden de anlaşıldığı gibi sitedeki görselin boyutu 900×660 pixel fakat kullanıcıya bunun sadece 792×581 pixeli gösterilmektedir. Görsel olması gerekenden daha büyük yüklenmiştir. Dosya kısmında ise görselimizin boyutlarını görüntülemekteyiz. Sitemizdeki görsellerin boyutu ne kadar küçükse sayfa hızımız o kadar iyileşecektir.

Image Size Info eklentisine erişmek için tıklayın.

WOORank Eklentisi

WooRank eklentisi SEO analizi konusunda en fazla bilgiyi bir arada sunan eklentilerden biridir.  Bu eklenti Web sitemiz için yeni veriler elde ederken bunun yanında SEO analizi, Sosyal medya, kullanılabilirlik gibi bilgilkeri de bize sunar. Eklenti, taramasını yaptığımız web sitesi için bize derinlemesine bir inceleme sunmaktadır.

Woorank eklentisini diğer eklentilerden ayıran özelliklerden biri de bize rakipler hakkında da bilgi vermesidir.  Eklenti web sitesi trafiği, geri bağlantılar, arama motoru optimizasyonu, yapılandırılmış veriler, sosyal bağlantılar, backlinkler ve mobil uyumluluk gibi ayrıntıları ve hatta daha fazlasını analiz eder.

google chrome WOORank eklentisi

WOORank Eklentisi ile Hangi Verileri Görüntüleyebiliriz?

Eklenti ile ayrıca title, description, anahtar kelimeler, kullanılan <h> etiketleri gibi bilgileri de detayları ile görüntülemeniz mümkündür. Bütün SEO analizinizi görüntülemek istiyorsanız, kesinlikle bu eklenti sizin için tasarlanmıştır. Hemen Eklentiyi kurmayı ve sitenizin taramasını gerçekleştirerek detayları incelemeyi unutmayın.

WOORank eklentisine erişmek için tıklayın.

Majestic Backlink Analyzer Eklentisi

Düşük kaliteli bağlantılar, web sitemizin otoritesini ve çevrimiçi itibarını tehlikeye atabilir. Sitemizdeki linklerin alakasız kaynaklara yönlendirilmesi veya çalışmaması arama motorları değerlendirmesinde markamızın değerini etkileyebilir. Bu da kullanıcı deneyimi için olumsuz bir faktör olmaktadır. Bağlantılarımızı etkili ve sağlıklı tutmanın kolay yollarından biri de Majestic Backlink Analyzer eklentisini kullanmaktır.

Bu eklenti, web sitemizi birkaç kategoriye ayrılmış veriler sağlamak için taramaktadır. Bize ise taramasını gerçekleştirdiğimiz URL ile ilgili backlinklerin ve alan adlarının sayılarına ilişkin genel bir bakış çerçevesi sunar.

google chrome Majestic Backlink Analyzer eklentisi

Ayrıca bu eklenti, herhangi bir web sayfasının bağlantı profilini analiz ederken webi tarama yeteneğine sahiptir, bu nedenle üçüncü taraf bir araca ihtiyaç duymamaktadır. Eklenti taramayı ve sayfanın analizini bitirdikten sonra 4 farklı akış ile alakalı bilgileri inceleyebilirsiniz.

Majestic Backlink Analyzer Eklentisinin Verdiği 4 Akış

  • Akış metrik puanları,
  • Güven akışı,
  • Akış alıntı,
  •  Ve görünürlük akışıdır.

Bu bilgiler ile sayfamızın güçlü yanlarını ölçümleyebilmemiz mümkündür. Ayrıca belirtmek gerekmektedir ki bu araç ücretli bir araçtır. Fakat araç ücretsiz bir versiyona da sahiptir. Bu versiyon ile de birçok bilgiyi elde etmemiz mümkündür. Aracın ücretsiz versiyonunu kullanmak için eklentiyi adres çubuğumuza ekledikten sonra aşağıdaki görseldeki adımları izlemeniz yeterlidir.

  • Footer alanında bulunan kırmızı kutucukla işaretlediğimiz “or prove you are not a robot (veya robot olmadığınızı kanıtlayın)” alanına tıklayın.

google chrome eklentisi

  • Sonrasında “Authenticate Free” butonuna tıklayın.

google chrome eklentisi

  • Son olarak ben robot değilim kutucuğunu işaretlemeniz yeterlidir ve eklentiyi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanında eklentinin ücretsiz sürümü ile aşağıdaki gibi temel özellikleri de elde etmemiz mümkündür.

  • Bağlantı profili çizgileri,
  • URL, alt etki alanları ve kök düzeyinde bağlantıların sayısı,
  • Ve taramasını yaptığımız sayfalar için 0’dan 100’e kadar puanlama sonuçlarını görüntüleyebilmekteyiz.

Majestic Backlink Analyzer eklentisine erişmek için tıklayın.

MozBar Eklentisi

MozBar eklentisi, inter sitemizin görünürlülüğünü arttırmak için gereken en önemli görevleri gerçekleştirmemize yardımcı olabilecek bir eklentidir. Eklenti, web sayfamızın bağlantı metriklerini anlamamıza yardımcı olmanın yanı sıra farklı puanlara dayalı öneriler sunarak sayfalarımızı optimize etmemize yardımcı olur. MozBar herhangi bir belirli alan adı veya SERP için alan adı yetkilisi, sayfa yetkilisi ve spam puanı görüntülememize yardımcı olur.

google chrome MozBar eklentisi

MozBar Eklentisinin Sunduğu 4 Veri;

  • Anahtar kelime araştırması,
  • Başlık etiketlerinin özelleştirilmesi,
  • Meta açıklamaların optimisazyonu,
  • URL analizi.

Tüm bunların yanı sıra eklenti, taramasını yaptığımız web sayfasının kullandığı anahtar kelimeleri, sahip olduğu backlinkleri ve içeriklerinin en iyi sıralandığı terimleri bilmek için rakipleri yakından izlememize olanak tanır.

MozBar eklentisine erişmek için tıklayın.

SEOquake Eklentisi

SEOquake web sayfamızın SEO verilerine tek tıklama ile erişim sağlayabileceğimiz bir eklentidir ve birçok özellik sunmaktadır.

En Çok Kullanılan Özellikleri;

  • Herhangi bir web sayfası için gerekli bütün organik SEO verilerini hızlıca kontrol eder,
  • Derinlemesine SERP analizi gerçekleştirmesinin yanı sıra analiz raporunu CVS formatında indirmenize olanak tanır,
  • SEO denetimini gerçekleştirir,
  • Taradığımız web sayfasının tüm backlinklerini analiz eder,
  • Sayfanın yoğunluğunu denetler,
  • Facebook ve Google+’da bir web sayfasının metriklerini kontrol eder,
  • Sayfanın meta açıklamalarını ve başlıklarını kontrol etmenize olanak sağlar.

google chrome SEOquake eklentisi

Tüm bunların yanında SEOquake eklentisi web sitemizde trafik oluşturan farklı kaynakları izlememize olanak tanımaktadır. Eklenti ile herhangi bir web sayfasının analizinin yanında, organik sonuçlarını, sponsorlu reklamlarını ve sosyal medya platformlarından kaç ziyaretçi aldığı hakkında bilgi edinebiliriz. Bu sayede stratejimizi güçlendirmek ve rakip sitelerimizi geride bırakabilmek için tüm bu bilgileri kullanabiliriz.

SEOquake eklentisine erişmek için tıklayın.

Keyword Everywhere Eklentisi

Keyword Everywhere eklentisi, aranma hacmi, tıklama başına maliyet, Adword rekabet düzeyi ve trend gibi bilgileri edinir. Ve anahtar kelime araştırması yapmamıza yardımcı olan bir eklentidir. Anahtar kelime araştırması içerik hazırlarken hedef kitlemizin ve kullanıcıların bizi bulmaya çalıştığı ifadeleri, kelime gruplarını veya sorguları belirlediğimiz bir mekanizmadır. Bu yüzden anahtar kelime araştırması web sitemizi arama motorları için optimize etmede önemli adımlardan biridir. Eklenti hem ücretli hem de ücretsiz olarak iki farklı sürüme sahiptir.

Keyword Everywhere Eklentisinin Ücretsiz Sunduğu Başlıca Özellikler

  • Google’da anahtar kelimeleri arar,
  • Google ve Youtube için trend grafiği hazırlar,
  • Youtube istatistiklerini ve Youtube etiketlerini listeler,
  • Aylık trafik tahminlerini verir,
  • Bir URL’in sıraladığı ilk 500 anahtar kelimeyi listeler,
  • Bir sayfanın içeriğindeki anahtar kelimelerin listesini, ve yoğunluğunu elde edebilmemiz için URL’lerin analizini yapar.

google chrome Keyword Everywhere eklentisi

Keyword Everywhere eklentisine erişmek için tıklayın.

SeeRobots Eklentisi

Seerobots eklentisi, görüntülediğimiz sayfanın herhangi bir robots.txt kısıtlaması olup olmadığını bize gösteren bir eklentidir. Ayrıca sayfanın noindex kısıtlaması olup olmadığını da bize göstermektedir.

Tüm bunların yanında taramasını gerçekleştirdiğimiz sayfada kullanılan nofollow etiketinin kullanılıp kullanılmadığını da bize gösterir. Bildiğimiz gibi noindex eklediğimiz sayfalar Google tarafından dizine eklenmedikleri için indekslenmezler. Eklenti sayesinde tüm bunların takibini hızlı bir şekilde yapabiliriz.

Eklentiyi adres çubuğumuza ekledikten sonra, incelemesini yapacağımız sayfayı ziyaret ederek eklentinin üzerine tıklamamız yeterlidir. Yeşil renk ile ifade edilen index follow sayfanın botlar tarafından taranabildiğini gösterir. Kırmızı ile ifade edilen kutucuk ise sayfanın noindex ve nofollow niteliğine sahip olduğunu gösterir. Yeşil-kırmızı olan kutucuk sayfanın indeks ve nofollow niteliklerine sahip olduğunu gösterir. Son olarak kırmızı-yeşil olan kutucuk da sayfanın noindex ve follow niteliğinde olduğunu belirtmektedir.

google chrome SeeRobots eklentisi

Ayrıca eklentinin üzerine tıkladığımızda bize sayfada bir x-robots etiketinin olup olmadığını da gösterecektir.

SeeRobots eklentisine erişmek için tıklayın.

Yorumlar

Bu makaleye ait henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan sen ol!

Yorum Yaz

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları

İçindekiler