Anlık Bildirim (Push Notification)

Anlık bildirim (Push Notification), en yalın hali ile bir web sitesinin ya da bir web uygulamasının cihazınıza gönderdiği iletiler anlamına geliyor.

Anlık Bildirim (Push Notification)

Anlık bildirim (Push Notification), en yalın hali ile bir web sitesinin ya da bir web uygulamasının cihazınıza gönderdiği iletiler anlamına geliyor. Web sitelerinde ve daha çok da mobil uygulamalarda kullanıcıların karşısına çıkan anlık bildirimler, aslında gün içerisinde sıklıkla karşılaşılan bir durum. Farklı pek çok sektördeki marka için de etkili bir trafik yöntemi olan anlık bildirim, uygulamaların / web sitelerinin kullanıcılar ile anlık olarak iletişime geçebilmesini mümkün kılıyor. Böylece bir web sitesi ya da uygulama, bir kullanıcıya akıllı telefonundaki pek çok uygulama içerisinden kendini anımsatabiliyor. Gün içerisinde hiç girmediğinizde size kendini hatırlatan bir oyun, bugün hiç pratik yapmak için girmediğiniz ve sizi çalışmaya davet eden yabancı dil öğrenimini kolaylaştıran uygulamalar, hatta WhatsApp üzerinden gelen bildirimler de anlık bildirime verilebilecek popüler örnekler. Böylece uygulamaların ya da web sitelerinin daha çok kullanılması üzerine kullanıcının teşvik edilmesi amaçlanır. Anlık bildirimlerin sahip olduğu en önemli avantajlardan biri izne dayalı olmasıdır. Bu açıdan bildirimlerin açık ya da kapalı olmasını seçebilen kullanıcıya, tercihine göre anlık bildirimler gönderilebilir.

İlk olarak 2015’te Google Chrome 42 sürümünde tanıtılan Push Notification, yani anlık bildirim sitelerin sayfa kapatıldıktan sonra bile kullanıcıya yerel bildirim gönderebilmesi anlamına geliyordu. Kullanıcının izin vermesi koşulu ile çalışan bu bildirim sisteminin, web ortamının en kritik mobil özelliği olduğu iddia ediliyordu. Bu nedenle de dolaşıma sokulduktan itibaren web yayıncıları tarafından çabuk kabul edilen anlık bildirim, sahip olduğu avantajlar ile beraber olumsuz durumlara da gebe. Bunlardan en önemlisi ise bildirim göndermenin sıklığı. Doğru bir şekilde kullanılmadığında anlık bildirimler, bir uygulamanın sonu dahi olabilir. Kullanıcılar web siteleri ya da uygulamalardan çok sık bildirim almaya başladığında, bu durum rahatsız edici de olabilir. Kullanıcıların, uygulamanızı indirmesi demek onlara kısa zaman aralıklarında sürekli ileti gönderebileceğiniz anlamına gelmemeli. Aksi takdirde bir süre sonra uygulamanız silinebilir. Kullanıcılarını gereksiz bilgiler ile karşılamayan, en az haftada 1 gün gönderilen anlık bildirimler genel görüşte ideal kriterlerden bazıları. Konum bazlı bildirimler de bu açıdan etkili olabiliyor. Mobil cihazların konum bildirmesi üzerine, anlık bildirimler de belirli bir bölgeyi ilgilendiren duyurulara göre şekillenebiliyor. Dolayısıyla gönderim sıklığı, özenle hazırlanmış içerik ve yeri geldiğinde konumları baz almak iyi bir anlık bildirim çalışması için elzem maddeler.

Sözlükte Keşfet

Veri Bilimi (Data Science)

Veri bilimi (data science), devasa miktarlara ulaşan verilerin toplanıp işlenebilmesini sağlayan bir çalışma...

Python

Python, nesne odaklı yüksek seviye programla dili olarak piyasaya sürülmüştür. Web uygulamaları, yazılım...

Schema (schema.org)

Schema (schema.org), Google, Bing gibi arama motorlarının, web sitelerinde yer alan içerikleri daha...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları