Özgün İçerik

Özgün içerik internet ortamında daha önce yayımlanmamış, içerik üreticisinin kendine has tarzı, üslubu ile ortaya çıkmış, alıntı içermeyen ve Google gibi arama motorları tarafından daha önce taranmamış içeriklere deniyor.

Özgün İçerik

Özgün içerik internet ortamında daha önce yayımlanmamış, içerik üreticisinin kendine has tarzı, üslubu ile ortaya çıkmış, alıntı içermeyen ve Google gibi arama motorları tarafından daha önce taranmamış içeriklere deniyor. Bu açıdan özgün bir içerik oluşturmak oldukça zor olsa da tabii ki dört köşeli üçgen anlamına gelmiyor. Bununla beraber bir içeriğin özgün olarak kabul edilmesinin tek şartı da aynı / benzer bir konunun daha önce başka sitelerde yayımlanıp yayımlanmadığı değildir. İçeriğin uzunluğu, konuya olan hâkimiyeti, kullanıcıların aramalarına yanıt verebilirlik düzeyi, kalitesi, içeriğe dahil edilen yorum ve görüşler de onu özgün kılmanın formülünde yer alabiliyor. Daha fazla kullanıcıyı kendi web sitesine çekmek isteyenler için de önem arz eden özgün içerik, SEO, yani içerik optimizasyon süreçlerinin de en önemli parçalarından biri. Gerek e-ticaret sitelerinde bir marka ya da ürün tanıtım yazısı olsun gerek tematik bir web sitesi olsun gerek haber sitesi olsun her adreste özgün içerik üretilebilir. Bu, içerik üreticisinin bakış açısına, içerik oluşturma kabiliyetine göre değişebiliyor. Bir web sitesinden kazanç elde etmek için özgün içerik üretmek kati bir şart olmasa dahi, sitelerin belirli bir kalite standardında olması buna da bağlıdır. Kopyala-yapıştır içerikler, başka bir kaynaktan alınıp basit sözcük değişimleri ile yeniden yazılmış gibi yayımlanan yazılar özgün içeriğin düşmanıdır desek yanlış olmaz. Peki özgün içerik nasıl yazılır?

Adım adım gidersek; oluşturulacak içeriğin konusunu anlamak oldukça önemli. Burada kasten “yazılacak yazının” yerine “oluşturulacak içeriğin” diyoruz, çünkü yazıya odaklanmamış içerikler de var. Oluşturulacak içeriğin konusunu gerçekten anlamak temeli sağlam atmanızı sağlayabilir. Ayrıntılara hâkim olmak için sıkı bir araştırma yapmanız gerekir. Oluşturulacak içeriği yanlış bilgilerden, hatalı verilerden arındırmak da oldukça önemli. Ardından içeriğin yapısını zihninizde şekillendirebilirsiniz. Nasıl bir giriş yapılacak, alt başlıklar neler olacak, ne gibi görseller kullanılacak, hangi görüşlere yer verilecek gibi sorular zihninizde içeriğinizi yapılandırmanızı kolaylaştıracaktır. İçeriğinizi güçlendirecek güvenilir kaynaklar kullanırsanız da rüzgârı arkanıza alabilirsiniz. Bununla beraber işin özgünlüğünün kendinize ait bir içerik yaratım dili, anlayışı ile ilgili de olduğunu bilmenizde yarar var. Bütün bu süreci SEO temelli bir anlayış ile götürürseniz de win-win denilen iki taraflı kazanıma erişmeniz mümkün. Bir içeriğin özgün olup olmadığını kontrol etmek için de iki temel yöntem var. El ile kontrol bunun en kolayı. İlgili içerikte yer alan belirli cümleleri kopyalayıp birkaç farklı arama motoru üzerinde sorgulama yapabilirsiniz. İkincisi de çeşitli yazılımlar aracılığıyla özgünlüğü test etmeniz mümkün.

Sözlükte Keşfet

Finans Analitiği

Finans analitiği bir işletmenin ekonomik performansını değerlendirme ve gelecek stratejileri şekillendirme amacıyla gerçekleştirilen...

Hreflang Etiketi

Hreflang etiketi, içeriklerinizin farklı dil ve bölge hedeflerine de ulaşmasını sağlayabilen bir HTML...

Sayfalama (Pagination)

Sayfalama (Pagination), bir içeriği birden çok sayfaya bölerek yayınlama işlemi anlamına geliyor.

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları