Google Analytics

Kullanıcıların web siteleri ile ilgili etkileşimlerini sunulan raporlar vesilesi ile görebileceğiniz Google Analytics, kullanımı ücretsiz bir web analiz aracı.

Google Analytics

Google Analytics, ücretsiz bir Google servisi olarak web sitenizin trafiğini ölçümlemenizi ve bu trafikleri belirli zamanlar ile karşılaştırmanızı sağlar. Kullanıcıların web siteleri ile ilgili etkileşimlerini sunulan raporlar vesilesi ile görebileceğiniz Google Analytics, kullanımı ücretsiz bir web analiz aracı. Bu nedenle, ihtiyacınız olan verileri elde edebilmenizi sağlayan bu araç olmadan SEO çalışmalarınızda adeta pusulasız kalabilirsiniz. Google Analytics 4 ana bileşene sahiptir ve bunlardan ilki veri toplama olarak bilinir. Web sitelerinin verilerini toplayan Google Analytics, bu sayede kullanıcıların hangi URL’yi ziyaret ettiğini, hangi tarayıcının kullanıldığını ya da hangi cihazdan giriş yapıldığını öğrenir. Ardından veriler işlenir ve konfigürasyon aşamasında da işlenen veriler veritabanına kaydedilir. Veritabanına kaydedilen verilerin özelliği, bir daha değiştirilemez olmasıdır. Google Analytics’teki son aşama ise raporlamadır. Toplanan, işlenen verilerin Google Analytics kullanıcılarına sunulma aşaması olarak da bilinir. Peki Google Analytics site haritasına göre ne tür raporlanmış verilere ulaşabilirsiniz? Örneğin, anlık ziyaretçi hareketlerinde; genel bakış, yerler, trafik kaynakları, içerik ve etkinlikler yer alır. Kitle, yani ziyaretçi analizleri alanında ise birçok alt başlık bulabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse “demografi” seçeneğine tıkladığınızda buradan web sitenizi ziyaret edenlerin yaşlarını ya da cinsiyetlerini öğrenmeniz mümkün. Dönüşüm alanının altında da hedefler, e-ticaret gibi pek çok alt kategoride sunulan bilgilere ulaşmanız mümkün. Özellikle dijital pazarlama ve e-ticaret sektörünün çokça önem vermesi gerektiği dönüşüm bir web sitesinde istenen davranışları sergileyen kullanıcıların oranlarını görmenizi sağlar. Mesela dönüşüm alanının altındaki e-ticaret kategorisinde ürün performansı, satış performansı, işlem sayısı gibi sekmeler görebilirsiniz. Bu gibi metrikler sayesinde Google Analytics, web sitenizi ziyaret edenler ile ilgili sitede geçirilen vakitten lokasyon bilgisine kadar pek çok veriyi raporlayıp size sunar. Bunlar, markanızı büyütmek, hedef ya da potansiyel kitleniz ile daha çok buluşmak, daha fazla dönüşüm gerçekleştirmek için elzem bilgilerdir. Türkçe seçeneği de bulunduğu için kolaylıkla kurulumunun yapılabileceği Google Analytics sayesinde web sitenizi aylık kaç kişinin ziyaret ettiğini, ziyaretçilerinizin ortalama kaç sayfa okuduğunu, pazarlama kampanyalarınızın kârlı olup olmadığını, hangi içeriklerinizin en fazla tıklama aldığını, site ziyaretlerinin hangi coğrafi bölgeden yapıldığını vs. öğrenebilirsiniz.

Sözlükte Keşfet

Scrum

Scrum, sıklıkla kullanılan çevik proje yönetim metodolojilerinden biridir.

İş Süreklilik Planı (BCP)

İş sürekliliği planı, şirkete yönelik oluşabilecek tehdit ve risklere karşı oluşturulmuş bir korunma...

Nesnelerin İnterneti (IoT)

İnternet üzerinden diğer cihaz ve sistemlere ile veri bağlantısı, paylaşımı sağlayan aynı zamanda...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları