RTIM (Gerçek Zamanlı Etkileşim Yönetimi)

Müşteri etkileşimlerini gerçek zamanlı olarak takip etmek ve analizini yapmak için kullanılan pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetimidir. RTIM, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunmak için kullanılmaktadır.

RTIM (Gerçek Zamanlı Etkileşim Yönetimi)

RTIM’in açılımı “Real Time Interaction Manager or Managament” olup “Gerçek Zamanlı Etkileşim Yönetimi” anlamına gelmektedir. Müşteri etkileşimlerini gerçek zamanlı olarak takip etmek ve analizini yapmak için kullanılan pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetimidir. RTIM, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunmak için kullanılmaktadır. Bunun için öngörücü modelleme ve makine öğrenmesinden yararlanmaktadır. Bu etkileşim yönetimi müşteriler ile doğru iletişim kurmayı, etkileşim yaratmayı ve müşteri memnuniyetini, bağlılığını arttırmaya yönelik kullanılmaktadır. Pek işletme tarafından kullanılan RTIM, müşterilerin alışveriş döneminde riskli anlarını kısa bir zaman dilimi içerisinde görmesini sağlamaktadır. Böylece hızlı bir işleyiş mekanizması bulunur. RTIM ile beraber müşteriler herhangi bir ürüne veya hizmete ihtiyaç duydukları takdirde bilgi ve teklif alabilmektedir. Bu yönetim sistemi temelinde anlık karar motoru olması yatmaktadır. Böylece RTIM birden farklı kanal sayesinde müşteri etkileşimlerini izleyerek hızlı bir şekilde tepki verir. Bu kanallar, web siteleri, mobil uygulamalar, çağrı merkezleri, e-posta, sosyal medya gibi daha pek çok müşteri etkileşim noktaları yer alabilmektedir. Gerçek zamanlı etkileşim yönetimi sistemi tüm bu kanal üzerindeki verileri analiz ederek müşterilerin anlık davranış ve tutumlarına kişiselleştirilmiş tepkiler oluşturmak için kullanılmaktadır.

2012 yılında Rob Brosman tarafından ortaya çıkarılan RTIM, üç yıl sonra Rusty Warner tarafından eklemeler yapılmıştır. Warner RTIM sisteminin temel ögelerine değinmiş ve ana hatlarıyla açıklamıştır. Warner RTIM sistemi için müşteri tanımayı, geçmiş bağlantılarını analiz etmeyi ve içerik dağıtımını buna bağlı olarak yapılması gerektiğini söylemektedir. Ölçme ve optimizasyon sağlamak için etkileşim verilerini yakalamayı da bu temel hatlarda ifade etmektedir. Tüm bu açıklamalar dikkate alındığında RTIM’in esas amacının, müşterilere doğru zamanda ve kanalda doğru mesajı ileterek müşteri deneyimini geliştirmektir. Örnek olarak bir e-ticaret sitesinde herhangi bir ürünü inceleyen müşteriler verilebilmektedir. Müşteri ürünü incelediğinde RTIM sistemi bu bilgiyi analiz ederek müşteriye indirim, teklif veya farklı bir ürün önerisi sunabilmektedir. Böylece RTIM ile satışlar da artabilmektedir. Dijital pazarlama sektörünün genişlemesi ile RTIM’de de hızlı bir gelişim söz konusudur. Böylece araştırmacılar tarafından gerekli olan ü kabiliyet de öne çıkmaktadır. Bunlar; Hız ve çeviklik, veriye dayalı kişiselleştirme ve kanallar arası optimizasyondur.

Sözlükte Keşfet

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları