Gösterim Sıklığı (Frequency Capping)

Gösterim sıklığı (Frequency Capping) basitçe; bir reklamın ilgili internet kullanıcılarına ne kadar sıklıkta gösterildiğini ifade der.

Gösterim Sıklığı (Frequency Capping)

Gösterim sıklığı (Frequency Capping) basitçe; bir reklamın ilgili internet kullanıcılarına ne kadar sıklıkta gösterildiğini ifade der. Söz konusu reklamın ulaştığı her bir kullanıcıya gün içerisinde ya da saat başlarında ne kadar gösterildiğini bu terim üzerinden hesaplamak, anlamak mümkün. Böylece bir web ziyaretçisine ne kadar sık reklam gösterildiğine dair bir kısıtlamaya da gidilebiliyor. Örnek vermek gerekirse, Google Ads içerisinde yer alan görüntülü reklam ağını kullanarak reklamınızı bir kişinin 24 saat içerisinde en çok 6 kez görebileceğine yönelik düzenlemeler yapabilirsiniz. Hedef kitlenizin, potansiyel müşterilerin kullanıcı davranışlarına, ihtiyaçlarına yanıt vermek için gösterim sıklığını da kitleden kitleye farklı miktarlarda ayarlayabilirsiniz. Mesela sunduğunuz ürün ya da hizmeti satın almış / kullanmış kişilere daha az reklam gösterebilir, yeni kullanıcı / müşteri kazanmak içinse markanızı daha az tanıyan kişilere daha fazla reklam gösterebilirsiniz. Bir ortalama gösterim sıklığı da ortaya çıkarabilirsiniz. Ortalama gösterim sıklığı da bir reklamın belirli gruplara ortalama gösterilme miktarı anlamına geliyor. Ortalama gösterim sıklığının basit bir formülü var. Google’a göre ortalama gösterim sıklığını hesap etmek için şu formülü kullanabilirsiniz:

Ortalama Gösterim Sıklığı = Kitle gösterimleri / Tekil kitle. Gösterim sıklığını örnekler ile açıklamak da gerekirse; yayınladığınız bir video reklamını baştan sona izlemeyen kullanıcıları tekrar hedefleyebilir, reklamın tamamını izlemelerini sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde; videonuzu bir kere baştan sona izlemiş kullanıcıları da tekrar hedeflemeyebilirsiniz. Görüntülü reklam ağı içerisinde de banner formatındaki reklamlar üzerinden örnekleme yoluna gidilebilir. Bu tür reklamlarınıza tıklayıp alışveriş yapan kullanıcılara artık reklam göstermeyebilirsiniz. Yerel SEO çalışmalarının önemli bir parçası olan belirli lokasyonlara göre gösterim sıklığını düzenleme yoluna da gidilebilir. İlgili kullanıcıların, hedeflenen konuma yaklaştığı durumlarda da gösterim sıklığını artırabilirsiniz. Gösterim sıklığının avantajlarından biri maliyetleri dizginleyebilme kolaylığı. Örneğin, elinizde “bir banner en çok 4 gösterimden sonra satış eyleminin gerçekleşmesini sağlıyor” gibi bir bilgi varsa, 5 ve üzeri gösterim yapmayabilirsiniz. Bu da ucu açık harcamaların önüne geçmenizi kolaylaştırabilir. Bu tür kampanyaların antipati yaratmaması için, aşırı gösterim sıklığını bir düzene sokmak da elzem.

Sözlükte Keşfet

Kalite Puanı (Quality Score)

Kalite Puanı, belli anahtar kelimelerinizle arama yapan ziyaretçilerin reklamınızda veya açılış sayfanızda yaşadığı...

Oyunlaştırma (Gamification)

Oyunlaştırma (Gamification), oyunlarda kullanılan ödüllendirme sistemlerini, rekabet unsurlarını iş dünyası başta olmak üzere...

Site Haritası (Sitemap)

Site haritası, web sitenizin düzenini gösteren, arama motoru botları ve tarayıcılar için oluşturulmuş...

Nofollow Link

Nofollow Link, bir web sitesinin link verdiği başka bir siteye kefil ya da...

Veri Okuryazarlığı

Veri okuryazarlığı, verileri okuma, çalışma, analiz etme ve verilerle tartışma yeteneğidir.

Alan Adı (Domain)

Alan adı (Domain), kullanıcıların web sitelerine girmek için Google Chrome gibi tarayıcıların adres...

Bulut Sunucu (Cloud Server)

Bulut sunucular, veri ve dosya depolama işlemlerinin birçok noktadan esnek bir biçimde gerçekleştirilmesi...

HTTP Durum Kodları: 4xx

4xx durum kodları, erişilmek istenen web sitesine / sayfasına ulaşılamadığı zaman ortaya çıkan...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları