Karışık İş Yükü

Karışık iş yükü, tek bir ortamda bulunan farklı hizmet sağlayıcıları olan SLA’ların aynı anda birçok uygulamayı destekleme kapasitesidir.

Karışık İş Yükü

Karışık iş yükü, tek bir ortamda bulunan farklı hizmet sağlayıcıları olan SLA’ların aynı anda birçok uygulamayı destekleme kapasitesidir. Açılımı, “Service Level Agreement” SLA “Hizmet Seviyesi Anlaşması” anlamına gelmektedir. Bu kavram bir servis sağlayıcısı ve müşteri arasında yapılan anlaşmayı ifade eder. Bu anlaşma ile müşterinin servis sağlayıcısından beklediği hizmet belirlenir. Farklı SLA çeşitleri bulunuyor olup sektöre uygun olan hizmet kullanılmaktadır. Bir ortamda farklı SLA çeşitleri yer alabilmektedir. Karışık iş yükü de tam olarak bu farklı SLA’ların tek bir elden yönetilmesidir.  Karışık iş yükü kavramı karma iş yükü olarak da bilinmektedir. Bu iş yükleri, iş ihtiyaçlarını veya talebi desteklemek için birbiriyle etkileşimde olan iş yüklerini aynı anda çalıştırmaktadır. Dolayısıyla karışık iş yüklerini yönetmek ya da yapılandırabilmek için erişim modeli, sistem kaynağı, performansa bağlı işlem gereksinimlerinin kapsamlı bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Kimi zaman karışık iş yükleri arasında yüksek öncelikli işlemler olabilmektedir. Bu durumda öncelik kazanan işler belirli bir SLA içinde tamamlanmalıdır. Normal zamanlarda ise örneğin kritik olmayan bir raporlamada iş yükü aynı anda birden fazla kaynağın tüketilmesini önlemektedir.

Karışık iş yükleri aynı zaman da hem operasyonel hem de analitik iş yüklerini yönetebilme becerisini de ifade etmektedir. Operasyonel iş yükleri, birçok müşteri tarafından yapılan satın alma işlemlerinin gerçek zamanlı olarak işleyen ticari olayların bütününü kapsar. Analitik iş yükleri ise iş zekası veya veri madenciliği gibi işlemler olup analistin belirli bir zamanda satın almaların toplamına bakmasını ifade eder. Karışık iş yükü ise tüm bu süreçlerin tek bir yerden ve eş zamanlı olarak yürütülebilmesini kolaylaştırmaktadır. Karışık iş yüklerinin esas amacı, bilgi işlem kaynaklarının kullanımını üst düzeye çıkarmak ve genel sistemin verimliliğini arttırmaktadır. Karışık iş yükü modeli kaynak paylaşımı açısından verimli olup ölçeklendirilebilir özelliğe sahiptir. İşletmeler donanım maliyetlerini düşürmek ve basitleştirmek için de iş yükünü tek bir sitemde birleştiren karışık iş yükü modeli tercih etmektedir. Böylece tek bir alt yapı veya sistem içerisinde aynı anda birden fazla kaynağı destekleyerek, verimli bir kullanım sağlanacaktır. Böylece farklı iş yüklerinin ihtiyaçları kolaylıkla karşılanmaktadır.

Sözlükte Keşfet

Veri Analisti

Veri analistleri, üniversitelerin ilgili fakültelerindeki matematik, bilgisayar, istatistik ve ekonomi gibi bölümlerden mezun...

Meta Data

Meta Data, kendi dışındaki verileri yapılandırarak tutarlı biçimde açıklamaktadır. Diğer verilerdeki bilgileri zenginleştirerek...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları