İç Linkleme / Site İçi Linkleme (Internal Link)

İç linkleme, diğer bir deyişle dahili bağlantı, site içerisinde belirli kelimeler üzerinden farklı sayfalara yönlendirme uygulaması olarak tanımlanabilir.

İç Linkleme / Site İçi Linkleme (Internal Link)

İç linkleme, bir web sitesinde aynı etki alanındaki sayfalarına işaret eden bağlantılardır. Başka bir deyişle iç link, site içerisinde belirli kelimeler üzerinden farklı sayfalara yönlendirme uygulaması olarak tanımlanabilir. SEO açısından büyük bir öneme sahip olan bu yöntem, sayfaları birbirine bağlar ve link inşası kurulmasına olanak verir. Bu da ilgili anahtar kelimelerde, arama motorlarında daha yüksek sıralarda yer almanıza yardımcı olacak etkenler arasındadır.  İç linklemenin arama motoru odaklı uygulanması gerekse de verilen bağlantıların kullanıcılara fayda sağlaması gerektiği de unutulmamalı. Zira bunun dışında arama motorlarını manipüle etme amacıyla yapılan iç linkleme, sitenize faydadan ziyade zarar verecektir. Diğer yandan bir web sitesinde yer alan iç linklerle arama motorlarına, sitenizdeki sayfaların birbiriyle alakalı olduğunu da anlatmış olursunuz. Bu da botların gözünde web sitenizin kalitesini artıran özellikler arasında sayılabilir. Yazdığınız bir metinde, o içerikle alakalı ve okuyucunun ilgisini çeken farklı içeriklere yönlendirme yaparak doğru bir iç linkleme örneği sergileyebilirsiniz. Örneğin bu yazıda iç linkleme teriminin açıklamasını okuyorsunuz; ancak dış linkleme terimini de öğrenmek için bu içerik içinde “dış linkleme” kelime grubuna verilen bağlantıya tıklayarak direkt o terimin açıklamasını okuyabilirsiniz. Böylece, bir iç link vasıtasıyla başka bir içerik tüketmiş olursunuz.

Peki iç linkleme yaparken nelere dikkat edilmeli? Bir içerik içinde iç linkleme yaparken göz önünde bulundurulması gereken öncelikli konu linklerin adedidir. Sadece kullanıcının gözünde değil, arama motorları nezdinde de sevilmeyen abartı sayıda iç link hem spam olarak algılanır hem de okuyucu sıkabilir. Bu sebeple okuyuculara gerçekten faydası olacağını düşündüğünüz içeriğe link vermeniz, en doğru kullanım şekli olacaktır. İç linkleme yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da verdiğiniz linklere nofollow etiketi eklememeniz gerektiği. Bu konu oldukça önemli. Zira nofollow etiketi sadece kalitesinden ve kaynağından emin olunmayan sayfalar için kullanılmalı. Siz bir bağlantıya nofollow etiketi verdiğinizde arama motoruna “Ben bu siteyi tanımıyorum ve bu siteye kefil değilim.” demiş olursunuz. Dolayısıyla kalitesinden emin olduğunuz sayfalara link vererek hem doğru bir iç linkleme uygulaması yapmış hem de kullanıcılarınızın sitenizde geçirdiği zamanı artırmış olursunuz.

Sözlükte Keşfet

Python

Python, nesne odaklı yüksek seviye programla dili olarak piyasaya sürülmüştür. Web uygulamaları, yazılım...

Viewport

Viewport, kullanıcıların bir web sayfasında görüntüleyebildiği alanların tamamına deniyor.

Hedef Kitle

Hedef kitle, gerçekleştirilen faaliyetlerin muhatabı olarak kabul edilen belirli demografik gruplardır.

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları