Meta Başlık (Meta Title)

Meta başlık (Meta Title), bir web sitesinin başlığı belirten HTML elementi olarak biliniyor. Meta başlıkları, Google gibi arama motorlarının sonuç sayfalarında, tıklanabilir başlık kısmı olarak ve mavi renkte görülebiliyor.

Meta Başlık (Meta Title)

Meta başlık (Meta Title), bir web sitesinin başlığı belirten HTML elementi olarak biliniyor. Meta başlıkları, Google gibi arama motorlarının sonuç sayfalarında, tıklanabilir başlık kısmı olarak ve mavi renkte görülebiliyor. Bir web sitesinin başlığının, yani Meta Title kısmının sayfanın içeriği ile uyumlu olması gerektiğinden, meta başlıkları kullanılabilirlik açısından da önem arz ediyor. Meta Tag, yani meta etiketlerin içerisinde yer alan bu başlıklar, SEO çalışmaları açısından da adeta altın değerinde. Örnek vermek gerekirse, Google’a “Kriko Blog” yazdığınızda karşınıza çıkan ilk sonuçta şöyle bir başlık görebilirsiniz: “Kriko Çalışır, Dijital Yükselir! – Kriko” İşte bu kısım da blog sitemizin meta başlığıdır. Peki meta başlıkları niçin önemli? Meta Title, yani meta başlıkları, arama motorlarına sayfanızdaki içeriğin ne ile ilgili olduğunu anlatabildiği için önemlidir. Belki bundan da önemli bir diğer unsur; kullanıcıların internet araması yaptığında karşısına çıkan sonuçları başlıkları ile hafızalarına almalarıdır.

Meta başlıklarının optimal uzunluğu ise genel olarak 50-60 arası karakterdir. Bu da, başlığınızı 60 karakter ve altında tutarsanız başlığınızın büyük bölümünün arama motoru sonuç sayfalarında düzgün bir şekilde görüneceği anlamına geliyor. Bununla beraber kesin bir karakter sayısı belirlemek de doğru olmaz, çünkü limit karakter sayısından ziyade genişlik açısından değerlendirilir. Örneğin, 60 karakterde ve çok fazla “I” sesinin yer aldığı bir meta başlık, sonuç sayfalarında tam gözükebilirken 58 karakterde ve çok fazla “O” sesinin yer aldığı bir başlık tam görünmeyebilir. Meta açıklamaları ile beraber kullanıcıların sitenize tıklayıp tıklamayacağını önemli ölçüde etkileyebilen meta başlıkları, kısa, net ve sayfanızın içeriğini özetleyen bir şekilde yazılmalıdır. Tabii ki başlığınızda da anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. 50-60 karakter arasında, sayfanızın ne ile ilgili olduğunu özetleyebilen, anahtar kelime ile donatılmış mantıklı bir cümle meta başlığınızın formülü olabilir. Örneğin, web sayfanızda SEO’nun ne olduğunu anlatan bir içeriğiniz varsa bunun meta başlığı “SEO Nedir? Nasıl Yapılır?” gibi çokça aratılan anahtar kelimeler olabilir. Eğer WordPress kullanıyorsanız bu başlığın uzunluğunu içeriklerinizi yönettiğiniz panel üzerinden kolayca ayarlayabilirsiniz. Arama sonuçlarında mavi renkte görünen bu başlıklar, daha önce ziyaret edilen bir sayfaya aitse de genellikle mor renkte görünür.

Sözlükte Keşfet

Debrief

Debrief, bir iş ya da proje hakkında verilen brief üzerine fikir alışverişi yapmak...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları