Site İçi SEO (On Page SEO)

Site içi SEO, tıpkı site dışı SEO çalışmaları gibi, web sitenizi arama motorları sonuçlarında üst sıralara taşımanız için sitenizin içinde yapmanız gereken uygulamaları gösterir.

Site İçi SEO (On Page SEO)

Site içi SEO, tıpkı site dışı SEO çalışmaları gibi, web sitenizi arama motorları sonuçlarında üst sıralara taşımanız için sitenizin içinde yapmanız gereken uygulamaları gösterir. Site içi SEO uygulamaları arasında web siteniz için içerik üretmek, üretilen içerikleri belli aralıklarla güncellemek ve web sitenizdeki sayfaları detaylı olarak ve tek tek optimize ederek SEO uyumlu hale getirmek yer alır. Tabi tüm bu çalışmaları yaparken öncelikli amacınız kullanıcı odaklı olmak olmalıdır. Siz kullanıcı odaklı olduğunuzda size gelen ziyaretçileri memnun etme şansınız artarken onlar da sizin devamlı müşteriniz olmaya gönüllü olacaktır. Böylece karşılıklı bir kazan-kazan anlaşmasını kolaylıkla sağlamanız mümkün. Site içi SEO uygulamalarında göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer husus, arama motorlarını ve onların konuştuğu dili tanımak. Zira Google, Bing, Yandex gibi arama motorları üzerinde yapılan kullanıcı aramalarında üst sıralarda yer almanız, site içi SEO uygulamalarını ideal biçimde yapmanızdan geçmektedir. Arama motorlarının bu şekilde bir sıralama yapmasındaki amaç da web sitelerinin en doğru biçimde çalışıp kullanıcılara en iyi, en hızlı ve en yeni teknolojiye dayalı hizmeti verebilmesini sağlamaktır.

Site içi SEO optimizasyonu yaparken 5 önemli adım vardır. Bu adımlara dikkat ettiğinizde sitenizin SERP’teki sıralamasının yükselme ihtimali artacaktır. Bunlardan ilki sitenizin html kod yapısındaki başlık etiketleri. Site içi SEO için olmazsa olmazlardan biri olan bu etiketler ana ve ara başlık etiketleri olarak gruplara ayrılır ve sitedeki her başlık için kullanılır. Burada önemsenmesi gereken ilk husus bu başlıkları belirlerken sektörünüzle ilgili anahtar kelimeleri içinde geçirmeniz olacaktır. Bununla beraber, optimizasyon esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer adım, tabi ki anahtar kelimeler. Sadece başlıklarda değil, site içeriklerinizin genelinde ilgili anahtar kelimelerin doğru oranlarda kullanımı, arama motoru botlarının sitenizin içeriğini anlamasına yardımcı olacak ve değerini artıracaktır. Ayrıca linkleme çalışmaları da site içi SEO optimizasyonundaki önemli basamaklardan. İçeriğinizdeki anahtar kelimeleri, aynı ya da benzer anahtar kelimelerden oluşan kategorilere yönlendirmek, arama motoru botlarına sitenizin elemanlarının birbiriyle ilgili ve bağlantılı olduğunu göstermenin en iyi yoludur. Anahtar kelime kullanımına ek olarak semantik ve longtail anahtar kelimeleri de içeriklerde geçirerek hem rakiplerinizle rekabette hem de sektörde öne çıkabilirsiniz. Son olarak sitenizin URL yapısının arama motorlarının istediği biçimde olmasına özen göstermelisiniz. Zira herhangi bir sorgu sonrası botlar sitenize geldiğinde, aramada kullanılan anahtar kelimeleri sitenizin URL’inde görmeyi bekler. Bu sebeple URL yapınızı oluştururken, ilgili anahtar kelimeleri içinde geçirmeye dikkat etmenizde fayda var.

Sözlükte Keşfet

Oyunlaştırma (Gamification)

Oyunlaştırma (Gamification), oyunlarda kullanılan ödüllendirme sistemlerini, rekabet unsurlarını iş dünyası başta olmak üzere...

Fiyat Karşılaştırma Sitesi

Fiyat karşılaştırma sitesi, kullanıcının almak istediği ürünlerin en uygun fiyatlısının hangi sanal platformda...

Bilgi İşlem Döngüsü

Bilgi işlem döngüsü verilerin bilgiye dönüştürülmesinde geçen evreleri ifade eden bir kavramdır.

Tarayıcı (Browser)

Tarayıcı, internet sayfalarına erişmek için kullanılan Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari gibi programlardır.

Unicorn

Girişim, yani “startup” dünyasının önemli terimlerinden biri olarak Unicorn, bir işletme ya da...

Google Analytics

Kullanıcıların web siteleri ile ilgili etkileşimlerini sunulan raporlar vesilesi ile görebileceğiniz Google Analytics,...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları