SPAM

SPAM, elektronik posta ya da sosyal medya gibi platformlarda, alıcının isteği ve izni dışında gönderilen, genellikle reklam içeren mesajlara deniyor.

SPAM

SPAM, elektronik posta ya da sosyal medya gibi platformlarda, alıcının isteği ve izni dışında gönderilen, genellikle reklam içeren mesajlara deniyor. SPAM mesajları gönderenler, genellikle aynı mesajı birden fazla kullanıcıya iletir. SPAM mesajlarını, elektronik posta servisinizin “SPAM klasörü” içerisinde görmeniz mümkün. Genellikle SPAM türünden gelen mesajlara, yani bir diğer adıyla yığın mesajlara alıcının ilgilenmediği, alakasız ürünlerin reklam mailleri, kampanya mailleri, hesabınızın bulunmadığı bir bankadan gelen tanıtım maili örnek verilebilir. Dikkat! SPAM mesajlar, göndericiye bağlı olarak tehlike de barındırabilir. Gelen bu tür mesajları açmak, açmaya çalışmak bilgisayarınıza ya da telefonunuza virüs bulaşmasına neden olabilir. Bu gibi şüpheli durumlarda, “Gelen Kutusu” gibi diğer klasörlere gelen mesajları açmadan SPAM olarak bildirmek ve SPAM klasörüne taşımak gerekir. Almayı istemediğiniz, talep etmediğiniz bir mesajın tarafınıza gönderilmesi anlamına gelen SPAM, cep telefonlarına mesaj olarak da gönderilebiliyor. Gelgelelim, telefon mesajları ücretli olduğundan göndericiler bunu genellikle elektronik postalar üzerinden gerçekleştiriyor. Genellikle ticari içerikli olan SPAM’ın gönderilmesindeki başlıca amaç maddi bir kâr sağlamak.

Mail kutunuzun da gereksiz yere dolup taşmasına neden olabilen SPAM, bazen ticari firmalar vs. tarafından değil, dolandırıcılar tarafından da gönderilebiliyor. Kullanıcıları kandırarak, usulsüzce gönderilen reklamların birçoğu da aslında siz görmeden imha ediliyor. Peki gönderilen bir mailin SPAM içeriğine sahip olup olmadığı neye göre belirleniyor? Gönderilen mesajda tekrarlanan bir dilin olması başlıca SPAM kriterleri arasında. Aynı cümlelerin haddinden fazla kere kurulduğu bir mail buna örnek verilebilir. Mesajın içeriğinin yanı sıra göndericinin kaynağının güvenilir olup olmadığı da son derece mühim. Mesajlar, güvenilir olarak görülmeyen bir kaynaktan gönderiliyorsa da bu iletiler SPAM olarak kabul edilebilir. Yapmanız gereken en temel işlemlerden biri gelen bu mesajları açmamak ve yanıtlamamak. Bu tarz bir mail aldığınızda, ilgili sistemin yöneticisine konuyu bildirerek de önlem alabilirsiniz. Ticari firmaların, reklam maliyetlerine oranla neredeyse sıfır maliyete sahip SPAM’ı denemesi, bir süre sonra kullanıcıları ciddi ölçüde rahatsız da edebiliyor. Hedef kitle, potansiyel hedef kitle düşünmeksizin herkese gönderilen bu tür mailler, sanıldığının aksine beklediği karşılığı alamıyor. Hatta gönderen ticari firmaları daha antipatik hâle getirebiliyor.

Sözlükte Keşfet

Google Analytics

Kullanıcıların web siteleri ile ilgili etkileşimlerini sunulan raporlar vesilesi ile görebileceğiniz Google Analytics,...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları