Tıklama Başına Ödeme (Pay Per Click – PPC)

Tıklama başına ödeme (Pay Per Click - PPC), bir marka ya da firmanın kendi reklamı bir platformda yayımlandıktan sonra, bu reklama tıklayan kişi sayısı kadar ilgili yayıncıya ödeme yapmasıdır.

Tıklama Başına Ödeme (Pay Per Click – PPC)

Tıklama başına ödeme (Pay Per Click – PPC), bir marka ya da firmanın kendi reklamı bir platformda yayımlandıktan sonra, bu reklama tıklayan kişi sayısı kadar ilgili yayıncıya ödeme yapmasıdır. Reklam veren markaların / firmaların / şirketlerin çeşitli platformlarda gösterdikleri reklamlara kullanıcıların tıklaması sonucu maliyetlendirilen bu online reklam modeli oldukça popüler. Tıklama başına ödeme, yani PPC’deki en önemli husus ortaya çıkan maliyetin reklama tıklayan kişi sayısına göre hesaplanmasıdır. Ne bir eksik ne bir fazla. Bu da şu anlama geliyor: Reklamınızı verdiğiniz hedef sayfasına ulaşan gerçek kullanıcılar için ilgili yayıncıya ödeme yaparsınız. Yani aslında tıklama başına ödeme, reklamınıza kaç kullanıcının tıkladığını görmenizi de kendiliğinden sağlıyor. Özellikle kampanya yönetimi için sık tercih edilen tıklama başına ödemenin en önemli özelliklerinden biri ürün ya da hizmetlerin reklamlarını gerçekten onu arayan kişilerin karşısına çıkarabilmesidir. Bu sayede ilgili reklamlara tıklanma oranları daha fazla olabilir.

Örnek vermek gerekirse; son zamanlarda Instagram üzerinden çok fazla yemek masası markasının sayfasını takip ediyor ve internette de “yemek masası” ve benzeri aramalar yapıyorsanız sektörün markaları ile ilgili reklamlar karşınıza çıkmaya başlayabilir. Bu ilişkilendirilmiş sistem sayesinde, kullanıcılar dönem dönem aradıkları ürün ya da hizmetler ile ilgili reklamları karşılarında görebilirler. Tıklama başına ödeme sisteminde, her bir reklam yayıncısının göz önünde bulundurduğu faktörler var. Bunlar; her bir tıklamanın ne kadar ücrete tekabül edeceği, aynı sektörde PPC reklamcılıktan yararlanan marka sayısı, bu markaların PPC reklam için ayırdıkları bütçe olarak sıralanabilir. Potansiyel müşteriniz olabilecek kullanıcıların karşısına çıkan PPC reklam modeli, kişilerin internet aramalarına göre karşılarına çıktığından ötürü oldukça güçlü. Google Ads PPC reklamcılık üzerine verilebilecek tabii ki en popüler örneklerden biri. Diyelim ki bir elektrikli mutfak aletleri satıcısısınız. Google Ads üzerinden de reklam verdiniz. Hem reklamlarınıza çok kişinin tıklaması hem de web sitenizin trafiğinin artması bu model ile mümkün, çünkü Google Ads reklamınızı internette “elektrikli mutfak aletleri”, “tost makinesi”, “blender” gibi aramalar yapan kullanıcıların karşısına çıkarır.

Sözlükte Keşfet

HTTP Durum Kodları: 4xx

4xx durum kodları, erişilmek istenen web sitesine / sayfasına ulaşılamadığı zaman ortaya çıkan...

Schema (schema.org)

Schema (schema.org), Google, Bing gibi arama motorlarının, web sitelerinde yer alan içerikleri daha...

Geri Bildirim (Feedback)

SEO açısından geri bildirim, kullanıcılara yapılan eylemle ilgili sistem tarafından verilen bilgi ya...

Apache Hive

Apache Hive, büyük verileri işleme ve analiz etme işlemlerinde kullanılan açık kaynaklı veri...

İçgörü (Insight)

Basitçe anlatmak gerekirse; müşterilerin / tüketicilerin kendi ifade ettiklerinin bir adım ötesine, görünmeyen...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları