Mobil Öncelikli Dizin (Mobile-First Indexing)

Mobil öncelikli dizin, web sitelerinin mobil sürümünün Google tarafından öncelikli olarak indeksleneceği anlamını taşır.

Mobil Öncelikli Dizin (Mobile-First Indexing)

Mobil öncelikli dizin, web sitelerinin mobil sürümünün Google tarafından öncelikli olarak indeksleneceği anlamını taşır. Bunun sebebi de Google’ın 4 Kasım 2016 tarihinde yaptığı bir duyuruda belirttiği gibi, kullanıcıların mobil cihazlar üzerinden daha fazla arama yaptıkları sonucuna dayandırılır. Algoritmalarını bu yönde geliştirmeye başlayan Google, mobil kullanıcıların hayatını bu anlamda daha da kolaylaştırmayı hedefler. Sadece mobil cihazlar için oluşturulan bir indeksleme sistemi olmaması ve masaüstü sonuçların da bu dizin içerisinde yer alması sebebiyle Google’ın bunlardan birine öncelik vermesi gerekir. Mobil kullanıcıların yaptığı arama sonuçları da web kullanıcılarının yaptıklarından fazla olduğuna göre, indeksleme önceliğini mobil cihazlara vermek oldukça mantıklı. Ancak sitenizin mobil uyumlu bir arayüzü yoksa bile bu durum, sitenizin dizinde yer alamayacağı anlamına da gelmez. Burada dikkat edilmesi gereken tek konu sitenizin mobil ziyaretçi deneyimini iyileştirmek sitedeki içerikleri mobil uyumlu hale getirmek. Zira Google yaptığı açıklamada arama sonuçlarında mobil sürümleri öncelikli sürümler olarak kabul edeceğini belirtir.

Eğer web sitenizin mobil ve masaüstü sürümleri, aramalarda istenilen sonuçlara ulaşıyorsa, yapmanız gereken ekstra bir uygulama yok. Bununla beraber; sitenizin mobil sayfa hızı, yüklenme süresi ve içeriklerin optimize edilmesi son derece önemli. Ayrıca web sitenizin mobil öncelikli dizine eklenmesini hızlandırmak için birkaç noktaya dikkat etmenizde fayda var. Bunlardan ilki içerik. Hem masaüstü hem mobil sürümlerinizde içeriklerin kaliteli ve uyumlu olmasına özen gösterin. Metinlerin yanı sıra videoların ve statik görsellerin de düzgün çalışıyor olması hem kullanıcılar hem Google için mühim. Mobil öncelikli dizine girebilmek adına dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da yapısal veri. Web sitenizin masaüstü ve mobil sürümü için aynı yapısal veri işaretlemesini kullanması sitenizin sağlığı açısından son derece önemli. Bu sebeple gereksiz yapısal veri kullanımından kaçınmanız siteniz için faydalı alçaktır. Meta veriler de her iki sürümde eşdeğer olması gereken bilgi parçacıkları arasında. Web sitenizin HTML kodunda yer alan başlıklar ve meta açıklamaları hem mobilde hem webde aynı olmalı. Son olarak, site altyapınızın tarama sayısını karşılayacak güçte olduğundan emin olun! Zira, eğer duyarlı tasarım ve mobil versiyon kullanmıyorsanız, mobil sürümle birlikte artacak olan tarama sayısından olumsuz etkilenmeniz söz konusu olabilir.

Sözlükte Keşfet

Nofollow Link

Nofollow Link, bir web sitesinin link verdiği başka bir siteye kefil ya da...

GNU zip / Gzip

Gzip, çoklu işletim sistemleri için tasarlanmış dosya sıkıştırma ve açma programıdır.

No Code

No Code, geleneksel kodlama ve programlama becerilerine gerek kalmadan uygulama ya da yazılım...

Stoksuz Satış (Dropshipping)

Stoksuz satış (Dropshipping), bir e-ticaret sitesinin, satış yaptığı ürünlerin stoklarını tutmak yerine talebi...

Yeniliklerden Haberdar Olun!

Dijital pazarlama dünyasını takip etmek için hemen haber bültenimize abone olun!

Arama Sonuçları